De locatie

DRIFTDAGEN


De driftsport wint zeer snel aan populariteit. Overal op de wereld worden wedstrijden en kampioenschappen gehouden. Om echt goed te kunnen driften moet je veel oefenen.  Speciaal voor mensen die reeds eerder gedrift hebben organiseert Modiho driftdagen op een prachtige locatie in Duitsland. Op het terrein van ATP te Papenburg is een één op één kopie van het kleine circuit van Hockenheim gemaakt. Van de Ameisenkurve tot de beroemde Sachskurve: alle bochten zijn present en van radius tot camber exact gelijk aan het echte Hockenheim. Speciaal voor de meer ervaren drifter, is het bij uitstek de plek om een dagje helemaal los te gaan. Maar er zijn ook zeker mogelijkheden voor de minder ervaren drifters. Echter zijn de driftdagen van Driftdagen.nl niet geschikt voor beginners. Mocht je in Papenburg willen driften zul je echt je auto moeten beheersen en in staat zijn een auto in drift onder controle te houden. Dit kun je bijvoorbeeld leren bij onze vrienden van Driftsport.nl. Hier kun je op de juiste manier en met veel ruimte de basis beginselen van het driften leren. En zodra je driftcapaciteiten beter worden kun je bij ons in Papenburg met behulp van onze ervaren instructeurs de puntjes op de i zetten. Van Pro-drifters verwachten we dat ze met respect omgaan met minder ervaren deelnemers. We willen een leuke dag organiseren voor iedereen dus RESPECT voor elkaar wordt bij Driftdagen.nl met hoofdletters geschreven. Het niet navolgen van van deze simpele regels betekent een waarschuwing en bij niet aanpassen volgt uitsluiting.

Driftsport

De Modiho driftdagen zijn ontstaan uit voorliefde voor het driften van Dirk Hoekendijk. We zijn altijd met een groep echte liefhebbers aanwezig, waarbij respect voor elkanders spullen zeer hoog in het vaandel staat. Het uitwisselen van tips en wetenswaardigheden is daarbij eerder regel dan uitzondering. Enige mate van discipline is vereist: wanneer men grind op de baan gooit bij een spin, dient men dit zelf weg te vegen. Hierin moeten we heel streng zijn omdat het grind behoorlijke beschadigingen aan de auto’s kan veroorzaken. Het is dus in ieders belang om even een bezem ter hand te nemen en de baan schoon te vegen. We treden dan ook streng op als we zien dat deze regel niet nageleefd wordt.

Om de slijtage aan banden zo minimaal mogelijk te maken wordt de baan nat gehouden door ATP medewerkers. Tevens is er gelegenheid tot tanken op het terrein. De lunch kan genuttigd worden in het ATP restaurant.

Op het ATP terrein is een tankstation aanwezig. Hier mogen we gebruik van maken. Driftdagen.nl medewerkers beschikken over een tankpas. De brandstof kan alleen contant afgerekend worden. Het is toegestaan om zelf meegebrachte brandstof te tanken, maar het bijvullen mag alleen op de vloeistofdichte vloer van het tankstation gebeuren.

Wat maakt het driften in Papenburg zo uniek? Wat denk je van het open pitlane effect! Geen tijdsindeling van elke keer 20 minuten rijden en 40 minuten wachten, maar echt de gehele tijd van 10.00uur tot 16.00uur rijden met een open pitlane. 

Kleine groepen. Het circuit heeft zich bewezen zeker meer dan 45 auto’s zonder problemen te kunnen handelen. Wij stoppen echter normaal gesproken de inschrijvingen bij 35 deelnemers. Dat geeft een ieder alle ruimte op de baan.

Onze driftevenementen krijgen een steeds meer internationaal karakter. Steeds vaker krijgen we aanmeldingen uit Engeland en reeds langere tijd mogen we zeer gewaardeerde deelnemers uit België, Duitsland en Noorwegen ontvangen. ATP Papenburg heeft Driftdagen.nl vanwege onze manier van organiseren, als enige partner voor driftevenementen aangesteld en daar zijn we zeer trots op.

Hoe ziet een driftdag bij Driftdagen.nl er uit?

Dagindeling:
8.30uur tot 9.30uur aanmelding
9.45uur breefing
10.00uur tot 16:00uur driften
12:00uur tot 13:00uur restaurant open

De waterwagen stopt normaal gesproken om 15.00uur. Tijdens warme dagen waarbij de baan sneller opdroogt, blijft deze tot 16.00uur rijden.

Prijs voor een driftdag is € 435 per auto en 1 bestuurder, en €35 voor elke extra persoon. De lunch kost €25 en moet van te voren besteld worden. Gezien de locatie is het niet mogelijk onaangekondigd bij ATP binnen te komen. Denk hier goed aan bij het inschrijven. Inschrijven kan via het inschrijfformulier >>.

Data voor 2024 (alle zaterdagen):

Zaterdag 23 maart 2024
Zaterdag 13 april 2024
Zaterdag 18 mei 2024
Zaterdag 21 september 2024
Zaterdag 19 oktober 2024
Zaterdag 9 november 2024
Zaterdag 30 november 2024