LOCATIE

Vrijwel al onze driftevenementen vinden plaats op een unieke locatie. Namelijk het testterrein van ATP in Papenburg, Duitsland. Net over de grens en vrijwel aan de A31, ligt een enorme testfaciliteit waar wij gebruik van mogen maken. Wij huren slechts een klein gedeelte van dit grote complex. Een kopie van het bekende kleine circuit van Hockenheim.Van de Ameisenkurve tot de overbekende Sachskurve kun je hier zelf ervaren. Met z’n snelle doordraaiers en zeer langzame knijpende bochten is echt elke bocht een uitdaging. Het is niet een circuit voor beginners. Een portie basiskennis van het driften is zeker gewenst.

Het is een hele veilige locatie omdat de vangrails heel ver weg staan. De gehele baan ligt in een hele grote grindbak waardoor de kans op schade nihil is.

Tijdens al onze driftdagen, tenzij anders vermeld, wordt de baan continu nat gehouden door een grote waterwagen. Deze rijdt continu rondjes van 9.30uur tot 15.00uur. Slijtage aan banden en auto worden door het nat houden van de baan aanzienlijk verminderd en zo kunnen ook auto’s met minder vermogen prima driften.

Op de paddock is meer dan genoeg ruimte voor trekauto’s en aanhangers. Alle spullen staan op een afgesloten terrein dus niemand hoeft zich zorgen te maken over de veiligheid van z’n spullen.


Gezien de unieke locatie zijn we er trots op dat ATP ons als enige organisator van drift evenementen gecontracteerd heeft.

Omdat we ons op een zeer speciale locatie bevinden moeten we ons aan een aantal zeer strenge regels houden die eigenlijk als vanzelfsprekend beschouwd kunnen worden.
 
  • Het is ten strengste verboden om wat voor apparatuur dan ook mee naar binnen te brengen waar opnames mee gemaakt kunnen worden. Dus ook geen telefoons met camera en laptops. Beveiligingsmedewerkers van ATP controleren hier zeer streng op en bij niet inachtneming van deze regel geldt een onmiddellijke verwijdering van het ATP terrein. Mochten er opnames met de apparatuur gemaakt zijn, is een straf van ten hoogste €25.000 mogelijk.
  • Het is mogelijk om deze apparatuur bij de portier veilig achter te laten.
  • Bezoekers moeten minimaal 18 jaar zijn
  • Op het gehele terrein geldt een absoluut alcohol verbod
  • Roken is alleen toegestaan op de daarvoor bedoelde plekken
  • Dieren meebrengen is niet toegestaan


Adres en route beschrijving:

ATP Automotive Testing Papenburg GmbH
Johann-Bunte-Str. 176
26871 Papenburg